Май идва с дъжд, бури и градушки! Вижте кога настъпва голямото затопляне.

...
Май идва с дъжд, бури и градушки! Вижте кога настъпва голямото затопляне.
Коментари Харесай

Май идва с дъжд, бури и градушки! Вижте кога настъпва голямото затопляне

Май идва с дъжд, стихии и градушки! Вижте по кое време настава огромното стопляне. След Гергьовден топли средиземноморски въздушни маси ще покачат температурите до  24-25 градуса

През цялата първа половина на май времето ще остане неустойчиво, с чести превалявания и развиване на пролетни стихии с гръмотевици. С напредването на месеца обаче дневните температури ще продължат да се покачват с наклонност да догонят по-топлия пролетен диапазон.

Посрещаме Деня на труда със слънчева заран и температури следобяд сред 20 и 25 градуса. Облачността ще се усили от обяд нататък с оформянето на гръмотевични кафези с временен пролетен дъжд в регионите към Стара планина и южно от нея. По-засилена гръмотевична интензивност се чака в Родопите и Югоизтока, където не е изключена дребна градушка.

Във вторник облачността ще е минимална на изток и променлива на запад, превалявания няма да има, а температурите ще се запазят с леки съмнения. Сряда и четвъртък ще са белязани от прекосяването на средиземноморски циклон. Ще усетим захлаждане с 3-4 градуса. Ще е преобладаващо облачно с превалявания и гръмотевици, които в обособени региони на Южна България ще са по-напоителни.

В Дните около Гергьовден времето ще се успокои с повече слънце и температури към и над 20 градуса. Ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че преваляванията ще са нищожни. След празника, в периода 10-15 май, страната ни ще попадне под въздействието на топли средиземноморски въздушни маси, с което ще усетим по-стабилно стопляне.

Ако настоящите прогнози се запазят, в средата на месеца даже в обичайно по-студените области у нас термометрите ще ударят 24-25 градуса. В тези дни облачността ще е динамична с условия за следобедни пролетни валежи, осведоми nova.bg.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР